Verbouwing station Almere Centrum na jaren afgerond

ALMERE • Wo 1 februari 2023 | 19:51 • Woensdag 1 februari 2023 | 19:51

De verbouwing van station Almere Centrum is afgerond. Sinds oktober 2020 is er gewerkt aan het station en ook is de omgeving onder handen genomen. Volgens ProRail is het gebied een modern knooppunt geworden waar de trein, de bus en fietsers samenkomen.

De renovatie van het gebied is volgens bouwmanager Erwin de Boer van ProRail een monsterklus geweest. "We hebben in feite elke steen die daar stond aangeraakt en veranderd." Het vloeroppervlak zou haast verdubbeld zijn, volgens De Boer. In het station is nu plek voor meer winkels. Rond de centrale hal zijn ook twee fietsenstallingen gebouwd met plek voor meer dan 3.000 fietsen.

De renovatie van het station zou voor de opening van de Floriade afgerond zijn. Dat is niet gelukt. De vertraging kwam onder meer door corona en problemen met het grondwerk. Ook zorgden de twee liften voor problemen. De liftschachten zijn onderdeel van de draagconstructie van het perron en dat maakte vervanging lastiger. Voor het werk was anderhalve maand uitgetrokken, het werd een jaar. Achteraf gezien noemt De Boer het tijdspad 'ambitieus'.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel