Getuige komt niet opdagen; rechtszaak rond steekpartij schuift door

LELYSTAD • Wo 1 februari 2023 | 21:50 • Woensdag 1 februari 2023 | 21:50

De rechtszaak tegen een 32-jarige vrouw uit Lelystad, die zegt verantwoordelijk te zijn voor de steekpartij op het woonwagenpark aan de Vaartweg op 16 april vorig jaar, kon woensdag niet doorgaan. Het slachtoffer was voor de zitting opgeroepen om te getuigen, maar hij kwam niet opdagen.

De vrouw zegt dat zij degene is geweest die haar ex die nacht een steekwond heeft toegebracht. De twee waren dronken, hadden ruzie en om zichzelf te verdedigen sloeg ze hem met een glas. Daarna pakte ze een mes in de keuken, draaide zich om en toen liep het slachtoffer in het steekwapen. Hij werd geraakt in de buurt van zijn hart en moest zwaargewond worden afgevoerd.

Maar de officier van justitie gelooft niks van haar verhaal. Zij denkt dat de broer van de vrouw heeft gestoken. Op zijn schoenen werd namelijk bloed gevonden, dat mogelijk van het slachtoffer is. En hij kleedde zich kort na het incident om. Wellicht om sporen te wissen.

Het telefoongesprek tussen zijn zus en de meldkamer van de hulpdiensten, bevestigt die twijfel. De opname werd ter zitting woensdag beluisterd. "Er is hier een grote vechtpartij, er ligt overal bloed. En de mannen die dit hebben veroorzaakt, willen niet weg", riep ze tegen de telefonist.

"Wie zijn die mannen waar u het over hebt?", vroeg de voorzitter van de rechtbank aan de vrouw. "Dat weet ik niet. Ik kan me niet herinneren dat ik dat heb gezegd. Ik kan me het hele telefoontje niet meer herinneren", antwoordde zij.

Op 22 maart wordt de zaak inhoudelijk behandeld. En of het slachtoffer nou wil of niet, hij moet daarbij aanwezig zijn om te getuigen. "Desnoods haalt de politie hem op", waarschuwde een rechter. De broer van de vrouw is ook nog altijd verdachte in deze zaak.

Wanneer hij moet voorkomen, is niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel