School zet zelf bussen in tijdens ov-staking

EMMELOORD • Vr 3 februari 2023 | 17:39 • Vrijdag 3 februari 2023 | 17:39

Om er voor te zorgen dat tijdens de staking in het regionale vervoer volgende week studenten toch op school kunnen komen, gaat ROC Friese Poort zelf busvervoer regelen. Op een aantal routes kunnen leerlingen in de ochtend opstappen en na schooltijd weer terug reizen.

De lessen gaan gewoon door tijdens de staking en volgens de school zijn studenten zelf verantwoordelijk voor het regelen van vervangend vervoer. Maar omdat deze staking vijf dagen gaat duren wilde de onderwijsinstelling een stap verder gaan. Voorzitter van het college van bestuur Remco Meijerink: "Kom naar school, probeer zelf vervoer te regelen. Dat is onze oproep. Maar we weten uit eerdere ervaringen dat niet iedereen dat lukt. Voor die doelgroep zetten we bussen in."

Logistieke puzzel
Het idee om zelf bussen te regelen kwam gisteren op, en het blijkt een behoorlijke logistieke puzzel te zijn. "We nemen niet letterlijk de routes over van het openbaar vervoer. We gaan op de belangrijkste routes bussen laten rijden. Dat is hier dus Urk-Tollebeek-Emmeloord. Er is geen echte dienstregeling, we rijden 1 keer heen, en 1 keer terug. Dus sommige mensen zullen veel te vroeg zijn en anderen zullen moeten wachten tot ze terug kunnen. Dat is niet anders."

Corona
Maar is dit wel een taak van school? Tijdens de coronapandemie kregen de studenten tenslotte ook thuis les. Meijerink daarover: "Na twee jaar corona vinden we het juist onverantwoord om weer een volle week geen les op school te geven. We weten dat leerlingen daar achterstanden door opgelopen hebben en psychische problemen. Daar willen we niet naar terug. De ontmoeting tussen studenten is heel belangrijk."

Gratis
Het vervoer is gratis voor de studenten, de school neemt de kosten op zich. "We hebben dan ook het liefst dat ze zich aanmelden. Dan kunnen we beter inschatten hoeveel bussen we nodig hebben. Maar als een student op het laatste moment toch bij de halte staat mag die gewoon mee."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel