Brand bij woning in Lelystad, onduidelijkheid over oorzaak

LELYSTAD • Zo 5 februari 2023 | 15:12 • Zondag 5 februari 2023 | 15:12

Bij een woning aan de Griend in Lelystad heeft in de nacht van zaterdag op zondag brand gewoed. Het vuur was snel onder controle en er vielen geen gewonden. Over het ontstaan van de brand zijn de nodige vraagtekens.

Omwonenden hebben bij Omroep Flevoland gemeld dat ze een explosie hebben gehoord rond het tijdstip van de brand. Anderen in de buurt laten weten dat ze niets hebben gehoord. De politie geeft aan dat de oorzaak nog niet vaststaat, dat er nog onderzoek wordt gedaan en dat 'alle opties nog open zijn'. Ook de explosie als mogelijke oorzaak voor de brand wordt onderzocht.

'Op tijd naar buiten'
De brand werd om 4.18 uur gemeld en 4.29 uur werd al het sein brand meester gegeven. Volgens de brandweer ging het om een kleine brand. De politie laat weten dat er één persoon in de woning aanwezig was en dat deze zelf naar buiten kon komen. De brand zorgde ook voor schade aan één of enkele naastgelegen woningen, maar volgens de politie hoefde er niets te worden ontruimd.

De politie is nog op zoek naar getuigen en laat weten dat camerabeelden ook welkom zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel