Nieuwe partij BBB wil nog steeds 100.000 huizen in Oostvaardersplassen

FLEVOLAND • Do 9 februari 2023 | 17:21 • Donderdag 9 februari 2023 | 17:21

Politieke partij Boer Burger Beweging (BBB) doet voor het eerst mee aan de Statenverkiezingen op 15 maart. Lijsttrekker voor de partij is Anja Keuter. Een oude bekende uit de Urker politiek, want ze was daar 12 jaar lang raadslid en ook fractievoorzitter voor Gemeentebelangen.

BBB wil nog steeds 100.000 woningen bouwen in de Oostvaardersplassen. Volgens Keuter is het een 'redelijk mislukt gebied'. "Het is een gebied waar altijd herrie over is: wel afschieten, niet afschieten, dieren die verhongeren", vertelt de lijsttrekker. "Misschien kunnen we daar juist wel op een hele duurzame manier huizen bouwen. Dan kan je nog steeds een natuurgebied houden, maar ook op innovatieve manier huizen bouwen."

Eerder wilde BBB 300.000 woningen realiseren in het gebied. Een motie van BBB-kamerlid Caroline van der Plas om te onderzoeken of woningbouw in de Oostvaardersplassen mogelijk is, werd toen afgewezen.

Andere belangrijke thema's zijn openbaar vervoer en zorg. "Ik vind dat zorg beschikbaar moet zijn voor iedereen", vertelt Keuter. "Voor Noordoostpolder en Urk is het naar ieder ziekenhuis minimaal 40 minuten rijden en dan moet er helemaal niks tegenzitten."

Volgens Keuter wil de partij zorgen dat dit verbetert. "We kunnen bij de minister erop hameren dat er weer een ziekenhuis terug moet. Ik denk dat BBB daar best een stem in kan hebben."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel