Wethouder of burgemeester Almere gebruikte dienstauto voor privé-ritten

ALMERE • Di 14 februari 2023 | 21:44 • Dinsdag 14 februari 2023 | 21:44

Een (oud-)wethouder in Almere of voormalig burgemeester Franc Weerwind heeft de dienstauto ten onrechte gebruikt voor voor privé-ritten. Om wie het precies gaat wil de gemeente nog niet zeggen, maar het misbruik staat in algemene termen omschreven in het Jaarverslag integriteit van het college van B en W.

Naast het gebruik voor privédoeleinden is de auto met chauffeur ook ingezet voor ritten naar niet ambtsgebonden nevenfuncties. Dat is eveneens in strijd met de regels. Het misbruik heeft plaatsgevonden in de jaren 2017 t/m 2021.

De volledige tekst in het jaarverslag luidt:
Geconstateerd [is] dat in de jaren 2017 t/m 2021 door één bestuurder in strijd met het Reglement dienstvervoer gebruik is gemaakt van de dienstauto voor privé-doeleinden en voor niet ambtsgebonden nevenfuncties. Wij hebben dit opgepakt en afgewikkeld.

Wat 'opgepakt en afgewikkeld' betekent, wil de gemeente op dit moment niet uitleggen. Onduidelijk is daardoor bijvoorbeeld of de persoon in kwestie de kosten van de privé-ritten heeft moeten terugbetalen.

Het jaarverslag integriteit wordt donderdagavond op de Politieke Markt toegelicht door waarnemend burgemeester Ank Bijleveld. Pas daarna wil ze vragen van de pers beantwoorden, zo laat haar woordvoerder weten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel