Lelystad belooft aanpassing van dodelijke beschoeiing

LELYSTAD • Za 18 februari 2023 | 11:34 • Zaterdag 18 februari 2023 | 11:34

De gemeente Lelystad gaat de gloednieuwe beschoeiing langs het Gelderse Diep aanpassen na protesten van omwonenden. Die zijn woedend omdat de nieuwe walkanten te hoog zouden zijn, zodat dieren die in het water terechtkomen niet meer op de kant kunnen klimmen.

Buurtbewoner Henk Timmerman trok bij de gemeente aan de bel omdat er sinds de beschoeiing is vernieuwd zeker twaalf verdronken katten in het water zijn gevonden. Op een informatiebijeenkomst heeft de gemeente nu toegezegd dat er op korte termijn wordt gekeken of en hoe er aanpassingen mogelijk zijn. Het gaat onder meer om zogenoemde fauna-uittreed plaatsen, waardoor ook andere dieren en mensen makkelijker op de kant kunnen komen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de aanpassingen er waarschijnlijk al op korte termijn kunnen komen, omdat de aannemer nog steeds bezig is met de beschoeiing van het Gelderse Diep.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel