Duizenden kippen dood bij grote brand schuur Olsterweg

DRONTEN • Ma 20 februari 2023 | 23:25 • Maandag 20 februari 2023 | 23:25

Bij een grote brand in een schuur aan de Olsterweg in Dronten zijn maandagavond meer dan 10.000 kippen gedood. Dat meldt de brandweer. Brandweerlieden uit Biddinghuizen, Dronten Urk, Lelystad en Elburg rukten uit om de vlammen te bestrijden.

De brand ontstond rond 22.30 uur. Volgens de brandweer was er sprake van een grote rookontwikkeling. Ook is er asbest vrijgekomen, maar de meeste deeltjes zijn neergekomen in en naast de schuur. Volgens een woordvoerder van de brandweer stond de wind op zo'n manier dat weinig mensen last hebben gehad van de rook.

De schuur is verwoest. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastliggende schuur. Wel zijn daar kleine brandhaarden gevonden, maar die konden snel worden geblust. De kippen in de tweede stal hebben het overleefd.

Bij het blussen van het vuur zijn vijf brandweerwagens en twee hoogwerkers ingezet. Ook is gebruikgemaakt van een speciale drone die kan laten zien waar mogelijk nieuwe brandhaarden zijn. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel