Nieuw hotel naast Waterloopbos bijna open

MARKNESSE • Wo 22 februari 2023 | 6:42 • Woensdag 22 februari 2023 | 6:42

Het nieuwe hotel naast het Waterloopbos bij Marknesse gaat 31 maart open. Hotelketen Fletcher heeft de afgelopen maanden een oud kantoorgebouw van Martin Daniëls (Dyntes Tech Park) omgebouwd tot een hotel met 112 kamers. De hotelketen heeft het pand voor de komende twintig jaar gehuurd.

De meeste kamers zijn bijna klaar. De komende weken worden de bedden neergezet. De verschillende ruimtes in het hotel moeten nog grondig schoongemaakt worden. De receptie, het restaurant, de bar en de open keuken op de begane grond worden nog ingericht.

Ben de Ruijter van de hotelketen zegt blij te zijn met de locatie: "Dat lijkt een beetje afgelegen in de regio, maar voor ons is het een unieke plek. Marknesse om de hoek, op fietsafstand naar Giethoorn en met een Rijksmonument als het Waterloopbos naast het hotel is het alles wat we zoeken op deze plek."

Wat is de doelgroep?
De gasten van het hotel zullen vooral 50-plussers zijn 'die het leuk vinden om lekker weekeindjes weg te gaan, om te gaan fietsen en te wandelen'. Volgens De Ruijter biedt het hotel werkgelegenheid aan zo'n 70 á 80 mensen uit de directe omgeving. "Dat is ook wat we het liefste willen. Kijk, de medewerkers die hier wonen weten het meest over het bos te vertellen of over het pand of over de regio", aldus De Ruijter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel