14-jarige jongens aangehouden voor straatroven

ALMERE • Vr 24 februari 2023 | 13:30 • Vrijdag 24 februari 2023 | 13:30

De politie heeft twee 14-jarige jongens uit Almere opgepakt op verdenking van twee berovingen in die stad. In beide gevallen werd het slachtoffer eerst in de bus bedreigd en na het uitstappen mishandeld.

Het eerste incident vond plaats op maandagavond 6 februari rond 20.15 uur. In bus M8 werd een jongen bedreigd door twee andere jongens. Nadat hij uitstapt op het Sallandsepad wordt het slachtoffer mishandeld. Daarna gaan de daders ervandoor.

Drie dagen later wordt een jongen mishandeld en bestolen van onder andere zijn jas. Dat gebeurde ter hoogte van de Jan Steenstraat. Het slachtoffer zat eerder, net als de daders, in bus M7 en stapte uit bij de Tussen de Vaarten Noord.

Nadat hij aangifte heeft gedaan pakt de politie de twee 14-jarige verdachten op woensdag 22 februari op. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen komen en roept eventuele getuigen van de straatroven op zich te melden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel