Plan voor 200 flexwoningen op sportveld bij SGL

LELYSTAD • Vr 24 februari 2023 | 16:52 • Vrijdag 24 februari 2023 | 16:52

Op het sportveld bij de voormalige SGL in Lelystad worden mogelijk zo'n 200 woningen gebouwd. Het gaat om tijdelijke units, die maximaal tien jaar blijven staan. Ze zijn bedoeld voor mensen die snel een huis nodig hebben.

In Lelystad zijn de afgelopen jaren al 300 van dit soort kleine plekken gecreëerd. Dat gebeurde in de complexen 'Wonen bij LARS' en 'Wonen bij LILY', in de buurt van Palazzo. De appartementen, met een simpele opzet, zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning nodig hebben. Te denken valt aan dak- en thuislozen, gescheiden ouders met kinderen, woningzoekenden met een medische indicatie, of mensen die verhuizen voor een cruciale baan.

Ook plannen in andere gemeenten
Het sportveld bij het voormalige schoolgebouw van de SGL is door de gemeente Lelystad opgenomen in plannen die zijn gemaakt met andere gemeenten en het Rijk. In de gehele Metropoolregio Amsterdam (MRA) moeten ongeveer 5.000 flexwoningen verrijzen. Zeven gemeenten in de MRA en de provincies Noord-Holland en Flevoland hebben hiervoor vrijdagmiddag een 'realisatieovereenkomst' ondertekend.

Ook een tweetal Almeerse woningbouwlocaties maken onderdeel uit van de plannen. Deze plekken zijn door de gemeente Almere al op een eerder moment bekendgemaakt. Het gaat om 200 woningen bij het Annapark in de Stedenwijk en 224 woningen aan de Pasar Malamstraat in de Indischebuurt.

Nog niet 100 procent zeker
De gemeente Lelystad laat weten dat komst van de 200 woningen bij de SGL nog niet definitief is. Het wordt gezien als 'potentiële locatie' waar nu een verkenning naar wordt uitgevoerd. Het is uiteindelijk aan de gemeenteraad om in te stemmen met de komst van de flexwoningen.

Ook het SGL-gebouw zelf wordt op dit moment gebruikt als tijdelijke huisvesting. Er worden Oekraïense vluchtelingen in opgevangen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel