Buurt maakt kennis met Homerushuis

ALMERE • Za 25 februari 2023 | 17:15 • Zaterdag 25 februari 2023 | 17:15

Met een buurtmarkt is zaterdag in Almere Poort het startschot gegeven voor de bouw van het Homerushuis. Het wordt een huis waar licht-verstandelijk beperkten, zelfstandig kunnen wonen maar wel met zorg dichtbij. Buurtbewoners konden kennis maken met de mensen die in het Homerushuis komen wonen.

Het huis is een woonvoorziening van Philadelphia met 36 appartementen en het komt te staan op de hoek van de Agamemnonsingel en de Van Trojestraat. "We doen veel met community building", zegt Roel Wieringa van het Homerushuis. "We gaan er voor zorgen dat onze bewoners in goede verbinding staan met mensen uit de buurt."

Onder het genot van een kopje koffie of thee en een gebakje kon de buurt kennis maken met de aanstaande nieuwe buren. Sommigen kijken de kat nog een beetje uit de boom. "Ik heb er geen problemen mee", zegt Cees Oussoren die pal naast het nieuwe gebouw woont. "Maar ik denk dat het gebouw te hoog wordt." Oussoren is bang dat het nieuwe gebouw hem het zicht ontneemt. "Maar ja, ik kan er niks aan doen."

Tom Bus denkt dat de buurt wel zal bijdraaien. Zijn zoon komt te wonen in het Homerushuis. "Ik heb al leuke gesprekken met buren die vrijwilliger willen worden. Bovendien komt in het gebouw ook een ontmoetingsruimte voor de buurt," weet hij. Je kan er een hapje nemen en een drankje drinken. "En daar ontmoeten buren en bewoners elkaar."

De aanstaande nieuwe bewoners hebben er zin in. "Ik vind het best leuk om hier te wonen," zegt Yorick Mollenhorst. Want dan woont hij dichter bij zijn vrienden. Zijn moeder denkt dat hij het best aan kan. Soraya de Haan: "Ik denk dat als hij bij zijn moeder weg is dat hij nog meer alleen kan."

Volgende week wordt gestart met de bouw van het Homerushuis. Het is de bedoeling dat de bewoners er volgend jaar zomer in kunnen wonen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel