Woonstichting eist ontruiming afhaalrestaurant aan de Brink

ALMERE • Do 2 maart 2023 | 19:26 • Donderdag 2 maart 2023 | 19:26

Woningstichting De Alliantie heeft donderdag bij de rechter de ontruiming geëist van een afhaalrestaurant aan de Brink in Almere Haven. In de horecazaak, gehuisvest op de begane grond van een wooncomplex van de stichting, werd eind juni door de politie een hoeveelheid drugs aangetroffen. Ook is er een huurachterstand.

De drugsvondst was voor de burgemeester aanleiding om het afhaalrestaurant in het najaar voor drie maanden te laten sluiten. De woningstichting zei eveneens de huur voor de bedrijfsruimte op, maar het restaurantbedrijf weigert tot nu toe uit het pand te vertrekken.

De advocaat van de woningstichting kon donderdag in de rechtszaal niet zeggen wat voor drugs waren aangetroffen en in welke hoeveelheden. Maar dat er drugs in het pand waren, staat voor de Alliantie vast op basis van de tijdelijke sluiting door de burgemeester en het feit dat de eigenaar van het restaurantbedrijf daar ook geen bezwaar tegen had gemaakt.

Daarnaast wil De Alliantie het restaurant ook weg hebben omdat de huurachterstand inmiddels is opgelopen tot ruim 7.000 euro en deze alleen nog maar verder dreigt op te lopen. Het afhaalrestaurant is om onduidelijke redenen nog steeds gesloten, ook al zijn de drie maanden al voorbij die het bedrijf gedwongen dicht moest.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel