Almeerder aangehouden na steekincident in Den Helder

ALMERE • Vr 3 maart 2023 | 11:22 • Vrijdag 3 maart 2023 | 11:22

Een 30-jarige man uit Almere is donderdag aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij een steekincident in het asielzoekerscentrum in Den Helder. Een 35-jarige bewoner van het azc raakte tijdens het incident gewond. Naast de Almeerder zijn ook twee mannen uit Den Helder en Leiden aangehouden.

Volgens de politie lag het slachtoffer donderdag rond 17.40 uur in zijn kamer in het azc te slapen toen drie mannen de kamer binnenliepen. Vrijwel direct werd het slachtoffer door één van de verdachten gestoken. Daarnaast werd de man meerdere keren geslagen. Het slachtoffer moest naar het ziekenhuis gebracht worden.

De verdachten sloegen na het incident op de vlucht en werden ruim een half uur later aangehouden in de omgeving van het station Den Helder-Zuid. De politie doet onderzoek naar de rol van de verdachten. Het is nog niet duidelijk wat de rol van de Almeerder precies is geweest.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel