Extra klaslokalen bij azc voor toestroom van vluchtelingen

DRONTEN • Di 7 maart 2023 | 14:16 • Dinsdag 7 maart 2023 | 14:16

De gemeente Dronten heeft 250.000 euro uitgetrokken om extra klaslokalen te plaatsen in het asielzoekerscentrum in Dronten. De lokalen zijn nodig omdat er driehonderd tijdelijke plekken voor vluchtelingen zijn bijgekomen. Daarom moet de Internationale Schakelklas worden uitgebreid, stelt het college van B&W.

Het Almere College verzorgt het onderwijs op het azc aan de Vossemeerdijk. Jonge vluchtelingen krijgen de belangrijkste vakken, zoals Nederlands, om na twee jaar te kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs. Volgens locatiedirecteur Johan Wennekes zitten nu gemiddeld twintig leerlingen in de drie klassen maar zouden dat er zo'n vijftien moeten zijn. "De vluchtelingen hebben veel één-op-één-begeleiding nodig", verklaart hij. Om die reden moeten er drie extra lokalen bijkomen, aldus Wennekes.

De gemeente trekt het geld uit omdat die verantwoordelijk is voor onderwijshuisvesting. De lokalen komen naast het bestaande schoolgebouw te staan tot oktober 2025, afhankelijk van de druk op de asielopvang. Mocht het nodig zijn dan kunnen de lokalen nog twee jaar langer blijven staan, aldus de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel