OM eist drie jaar cel tegen politiechef wegens seks met medewerker

ALMERE • Do 9 maart 2023 | 14:08 • Donderdag 9 maart 2023 | 14:08

Een 54-jarige man uit Almere heeft donderdag drie jaar onvoorwaardelijke celstraf tegen zich horen eisen in de rechtbank. Hij wordt ervan verdacht dat hij als teamchef bij de politie een medewerker uit zijn team seksueel heeft misbruikt.

Uit onderzoek blijkt volgens het Openbaar Ministerie dat de verdachte in 2019 na werktijd door het slachtoffer naar het station in Hoofddorp werd gebracht. Op een parkeerplaats bij het station zou hij de medewerker in de auto tegen haar wil in gezoend hebben, om haar vervolgens naar een meer afgelegen plek te laten rijden. Daar zouden ze seks gehad hebben, terwijl het slachtoffer dat niet wilde.

De verdachte zelf ontkent dat er seksuele handelingen zijn geweest. Hij stelt dat het slachtoffer juist seks met hem wilde en dat hij daar niet van gediend was. Maar volgens het OM blijkt uit verklaringen van onder andere collega's en een vertrouwenspersoon dat de man een obsessieve belangstelling voor het slachtoffer zou hebben gehad. Ook is er een schermafbeelding van een WhatsApp-berichtje waarin de Almeerder seksuele toespelingen maakt richting het slachtoffer.

Misbruik van gezag
Volgens de officier van justitie is het bewezen dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en ontucht, waarbij hij misbruik maakte van zijn gezag als teamchef. Volgens het OM zijn deze strafbare feiten zeer ernstig. Dat hij teamchef bij de politie was en het slachtoffer een ondergeschikte was, wordt hem extra zwaar aangerekend. Daarom vindt het OM een celstraf van drie jaar op zijn plaats.

De verdachte was werkzaam bij de politie-eenheid Noord-Holland. Om de afhankelijkheid van het onderzoek te waarborgen, is dat uitgevoerd door de eenheid Midden-Nederland.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel