'Stalker' blijft langer in de cel

LELYSTAD • Za 11 maart 2023 | 10:33 • Zaterdag 11 maart 2023 | 10:33

Een 50-jarige man uit Zoetermeer die vorig jaar een vrouw uit Lelystad zou hebben gestalkt, blijft voorlopig in de cel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten. De man zou de vrouw tussen juni en eind augustus vorig jaar hebben lastiggevallen. Volgens de officier van justitie stak hij zelfs haar auto in brand.

De man zou regelmatig berichten naar de vrouw hebben gestuurd via e-mail en telefoon. Hij zou ook vaak bij haar huis hebben rondgehangen en op haar naam pakketjes hebben besteld bij via internetwinkels. Daarnaast zou hij meldingen over ongewenst gedrag hebben gedaan op haar werk in het AMC ziekenhuis en haar vaak hebben gebeld.

De verdachte en zijn advocaat verschenen vrijdag niet op de rechtszitting. De raadsvrouw had per mail wel gevraagd om haar cliënt op vrije voeten te stellen, maar de rechtbank vond dat geen goed idee. Vooral de brandstichting op 26 juli vorig jaar in de auto van de vrouw is daarvoor een te ernstig feit, zei de voorzitter van de rechtbank. "Daarbij was sprake van levensgevaar voor personen." De man blijft daarom tot de inhoudelijke behandeling van de zaak op 13 april vastzitten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel