Windkracht 9 op Markerwaarddijk, KNRM rukt meerdere keren uit

FLEVOLAND • Ma 13 maart 2023 | 15:51 • Maandag 13 maart 2023 | 15:51

De KNRM moest maandagmiddag uitrukken voor meldingen over watersporters in nood. Door de harde wind was een klein bootje stuurloos geraakt bij eiland 't Hooft bij Almere.

Volgens de KNRM ging het om een sloep met motorproblemen. Door de wind werd het bootje naar de dijk bij Almere geblazen. Diverse hulpdiensten wisten te voorkomen dat de sloep op de dijk zou slaan. De twee opvarenden zijn door de KNRM gecontroleerd. De boot is uiteindelijk weggesleept naar Muiden.

Ook kwam er een melding binnen over een surfer in nood langs de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Deze calamiteit bleek mee te vallen. De watersporter kon weer verder varen.

Eerste storm van 2023
Volgens Weerplaza was het de eerste storm van dit jaar. Meteorologen spreken van een officiële storm als er over een heel uur windkracht 9 gemeten is. Dat gebeurde tussen 13.00 uur en 14.00 uur op de Markerwaarddijk tussen Lelystad en Enkhuizen. Weerplaza meldt dat de storm van vandaag geen officiële naam krijgt, zoals bij andere stormen meestal wel gebeurd. Dat komt omdat er een beperkte impact wordt verwacht.

Inhaalverbod en maximumsnelheid op dijk naar Enkhuizen
Op de Markerwaarddijk werd maandagochtend al een inhaalverbod en maxiumumsnelheid ingesteld voor het autoverkeer door de harde wind. Ook worden alle bruggen in Flevoland niet meer bediend, meldde de provincie. Ook op Vlieland en bij IJmuiden werd windkracht 9 gemeten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel