'Duizenden arbeidsplekken bij distributiecentrum Bol.com Flevokust'

LELYSTAD • Di 14 maart 2023 | 23:54 • Dinsdag 14 maart 2023 | 23:54

Het beoogde distributiecentrum van Bol.com bij Flevokust in Lelystad gaat werk bieden aan 2.000 tot 4.000 mensen. Dat zei directeur logistiek Vincent Weijers van de webwinkel dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst voor de Lelystadse gemeenteraad over de bouwplannen.

Het bedrijf wil het distributiecentrum in fasen bouwen en het eerste deel in 2028 in gebruik nemen. Daarbij zijn werknemers nodig voor de pakketafhandeling, maar ook technisch personeel voor onderhoud en ict. In totaal heeft het bedrijf 26 hectare grond gekocht in Lelystad. Volgens Weijers wordt nu bekeken of het vervoeren van de producten per boot kan. Dat geldt ook voor het papier dat nodig is voor de dozen waarin die producten naar de klant worden verstuurd.

Gemeenteraadsleden stelden onder meer vragen over de huisvesting van de duizenden werknemers. Wethouder Dennis Grimbergen ziet dat niet als een probleem. Hij noemt het een gezamenlijke uitdaging waar de komende jaren aan gewerkt wordt. "We hebben het over een startdatum in 2028, dus we hebben voorbereidingstijd", aldus de wethouder.

De webwinkel heeft al een distributiecentrum in Waalwijk. De Lelystadse gemeenteraad is uitgenodigd voor een bezoek. Ook wil het bedrijf laten zien hoe huisvesting daar is geregeld voor seizoenarbeiders die tijdelijk in het distributiecentrum werken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel