Nabestaanden herdenken dierbaren bij officieel onthulde 'Coronaboom'

ALMERE • Wo 15 maart 2023 | 18:38 • Woensdag 15 maart 2023 | 18:38

De 'coronaboom' in het Het Luierpark in Almere is woensdag officieel onthuld. Bij deze boom kunnen nabestaanden hun dierbaren herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van corona.

De boom werd in december 2021 geplant, maar de onthulling van een plaquette bij de boom moest meerdere keren worden uitgesteld. Initiatiefnemer Tineke Ras is blij dat de boom nu officieel onthuld is: "Iedereen heeft in zijn omgeving wel iemand aan corona verloren, of iemand die daar nog elke dag de gevolgen van ondervindt."

Bij de onthulling van de Japanse notenboom werden gedichten voorgedragen en zong zanger Marciano Metz een lied dat hij speciaal schreef over de coronaboom.

Op de plaquette bij de boom staat: 'Almere eert haar inwoners die getroffen zijn door de coronapandemie en daar nog dagelijks gevolgen van ondervinden'. Deze is gemaakt door cliënten van de nabijgelegen Oostvaarderskliniek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel