Vier tieners aangehouden voor straatroof

ALMERE • Do 16 maart 2023 | 17:20 • Donderdag 16 maart 2023 | 17:20

Vier jongens van 13, 14, 16 en 17 jaar zijn aangehouden op verdenking van het beroven van een 15-jarige Almeerder. Dat meldt de politie. De straatroof gebeurde maandag in de buurt van de Henry Moorestraat in Almere Tussen de Vaarten.

Rond 17.00 liep het slachtoffer samen met zijn vriend richting huis. Ze kwamen net uit de supermarkt op de Juan Grisstraat. Op de Henry Moorestraat worden ze door vier jongens overvallen, waarbij een van de daders het slachtoffer ernstig bedreigde. Volgens de politie wist de vriend van het slachtoffer op tijd weg te komen, maar het slachtoffer moest zijn schoenen en tas afstaan aan de groep.

De politie meldt dat de 15-jarige Almeerder erg geschrokken is. Na het incident is een zoekactie gestart en werden twee verdachten aangehouden. Door camerabeelden uit de buurt en van de supermarkt zijn woensdag en donderdag nog twee andere verdachten aangehouden. Drie van de vier kwamen uit Almere en één verblijft in Zeist, meldt de politie.

Twee van de vier verdachten zijn voorgeleid bij de rechter-commissaris. De andere twee verdachten zijn heengezonden. Ze zijn alle vier nog verdachten in deze zaak. De politie gaat nog verder onderzoek doen in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel