Verdachte woningoverval Urk moet cel weer in

URK • Vr 17 maart 2023 | 14:34 • Vrijdag 17 maart 2023 | 14:34

Een 20-jarige Rotterdammer die verdacht wordt van een woningoverval op Urk moet direct terug de cel in. De rechtbank in Lelystad heeft die eis van de officier van justitie toegewezen. De man heeft het buiten de gevangenis te bont gemaakt door zich niet te houden aan afspraken met de reclassering.

De verdachte zelf verscheen vrijdag anderhalf uur te laat op de rechtszitting omdat hij zich had verslapen. Eén van de voorwaarden van de reclassering was dat hij op tijd zou verschijnen in de rechtbank. Ook aan andere voorwaarden, zoals zich inzetten om een zinvolle dagbesteding te vinden en meewerken aan urinecontroles, heeft de man volgens officier geregeld niet voldaan.

'Overval niet bewezen'
De Rotterdammer staat terecht voor een overval op een woning aan Wijk 1 op Urk, maar de aanklager zei bij de behandeling van de zaak dat hij niet kan bewijzen dat er ook daadwerkelijk sprake was van een overval op de woning. Wel zou zijn bewezen dat de verdachte in de woning een man heeft mishandeld. De verdachte zei zelf dat hij het slachtoffer met de vlakke hand een 'corrigerende tik' zou hebben gegeven omdat hij geld en drugs uit zijn tas zou hebben gestolen.

De tas kwam hij naar eigen zeggen op 21 juni 2020 ophalen in de woning nadat hij daar eerder een paar dagen had gelogeerd. Op basis van verschillende getuigenverklaringen vindt de officier dat bewezen kan worden dat de Rotterdammer in het bezit was van drugs en ook dealde in harddrugs op Urk en andere dorpen in de Noordoostpolder. Daarvoor werd een celstraf van een jaar geëist.

Na beraad besloot de rechtbank dat de Rotterdammer inderdaad weer de cel in moet, in elk geval tot de uitspraak op 31 maart.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel