Oud-wethouder Adri Duivesteijn (72) overleden

ALMERE • Vr 17 maart 2023 | 15:49 • Vrijdag 17 maart 2023 | 15:49

Adri Duivesteijn, voormalig wethouder van Almere, is vrijdag overleden. Dat heeft een vriend namens de familie bekendgemaakt. Hij leed al jaren aan prostaatkanker en is 72 jaar geworden.

Duivesteijn was in de periode van 2006 tot 2013 wethouder in Almere namens de Partij van de Arbeid. Hij hield zich met name bezig met wonen. Zo heeft hij onder meer geregeld dat veel mensen zelf hun woning konden bouwen.

Tijdens zijn wethouderschap, hield Duivesteijn zich ook bezig met verschillende grote projecten zoals woningbouwprogramma's in Almere Poort, Duin, Oosterwold en Nobelhorst. Van al deze projecten heeft hij ooit gezegd Oosterwold het meest bijzonder te vinden. Ook was hij in 2011 mede-initiatiefnemer van het organiseren van wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade, die in 2022 werd gehouden.

Kende Almere goed
Eind 2005 werd hij gevraagd om wethouder van Almere te worden. “Ik heb hem rond de kerst daarvoor benaderd” weet oud-PvdA fractievoorzitter Rob Beuse te vertellen. Opvallend was dat Duivesteijn deze vraag aan had zien komen en hij was daar goed op voorbereid. Hij kende Almere al heel goed en had al plannen gemaakt.

Duivesteijn werd benaderd vanwege zijn ruime kennis en ervaring maar ook vanwege zijn netwerken in Den Haag. Hij was voordat hij wethouder werd van Almere ook al wethouder van Den Haag en Tweede Kamerlid.

Rob Beuse beschrijft dat Adri Duivesteijn een prettige collega was om mee te werken met veel passie en overzicht. Dat verlangde hij ook van de ambtenaren met wie hij werkte. Een ander kenmerk is dat Duivesteijn bewust tegenspraak organiseerde. “Hij wilde leren van wat andere mensen wisten en konden”, zegt Beuse.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel