Veel vraagtekens rondom sprong van windmolen

ZEEWOLDE • Za 18 maart 2023 | 11:26 • Zaterdag 18 maart 2023 | 11:26

Er is nog veel onduidelijk over het ongeluk bij een windmolen in Zeewolde. Twee mannen, een 46-jarige man uit Utrecht en een 43-jarige man uit Hilversum, klommen woensdagavond in de molen met de bedoeling om er vanaf te springen. Bij de 43-jarige basejumper ging het valscherm niet open waarna hij een val maakte van zo'n 75 meter. Het is onbekend of de andere man zijn sprong al gemaakt had of niet.

Basejumpen is een vorm van parachutespringen waarbij niet uit een vliegtuig wordt gesprongen, maar vanaf een hoog punt, zoals een gebouw of berg.

Hoe klim je in een windmolen?
Het is nog onduidelijk hoe het duo op de windmolen is gekomen. Volgens de brandweer is het zelfs voor brandweerlieden niet mogelijk om zomaar een windmolen binnen te gaan. Een woordvoerder van Windpark Groen bevestigt dat het lastig is om een windmolen binnen te komen. 'Zelfs de boer op wiens land de molen staat, kan niet in de windmolen komen.' Via de buitenkant de turbine beklimmen, is volgens de woordvoerder van het windpark haast onmogelijk.

Waarom is de andere man aangehouden?
Nadat het misging met de 43-jarige parachutist, zijn de hulpdiensten ingeschakeld. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De andere man is aangehouden door de politie. Waarom hij precies is aangehouden, is onbekend. Ook is nog onbekend of het slachtoffer door de politie is aangehouden, en wat de relatie tussen de twee mannen was.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel