Jongeren vrolijken tunneltje op met streetart

ALMERE • Zo 19 maart 2023 | 16:58 • Zondag 19 maart 2023 | 16:58

Zaterdag en zondag is er druk gewerkt aan de Oldepoort in Almere Haven. Het sombere fietstunneltje tussen de wijken De Wierden en De Hoven is door voornamelijk jonge buurtbewoners voorzien van legale graffiti-kunst.

Buurtbewoner Irma van Zijl bedacht het project en won er de ontwerpwedstrijd van stichting HavenIdee mee. Voor de uitvoering ging ze een samenwerking aan met de Almeerse graffiti-artiest Kasper Jongejan. Twee weken geleden gaven ze enkele workshops aan twaalf jongeren en een paar ouderen uit de buurt. Die maakten allemaal een eigen ontwerp dat ze zaterdag en zondag zelf op de wanden van de Oldepoort aanbrachten.

Boom met losse bladeren
"Ik wilde het tunneltje graag vrolijker en veiliger maken", aldus Van Zijl. Het eerste lijkt gelukt, het tweede nog niet. "Wij willen graag betere verlichting in het tunneltje, maar daar is geen geld voor." Het kunstproject is na dit weekeinde nog niet helemaal klaar. "Kasper en ik gaan de komende dagen een boom met takken op de wanden spuiten. Daar hangen straks de grote losse bladeren aan, die deze dagen door de deelnemers zijn ingevuld."

In april wordt het kunstwerk onthuld, met de deelnemers en buurtgenoten. "En hopelijk een wethouder of de nieuwe burgemeester", aldus Van Zijl, die het project een succes vindt. "Er is echt een soort team ontstaan. De deelnemers helpen elkaar en zijn samen met hun passie bezig, terwijl ze elkaar hiervoor nog helemaal niet kenden. We krijgen ook al leuke reacties van gebruikers van het tunneltje. Daar word ik blij van."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel