Oudere Lelystedeling wil een tuin, een woongroep en een jeu-de-boulesbaan

LELYSTAD • Wo 22 maart 2023 | 6:07 • Woensdag 22 maart 2023 | 6:07

Hoe kun je gezond en gelukkig ouder worden in Lelystad? Dat was dinsdagavond het thema tijdens een speciale bijeenkomst die gemeenteraadsleden hebben gehouden in woonzorgcentrum Hanzeborg.

Tientallen ouderen kwamen daarop af en ze hadden zeker een wensenlijstje. "Voor mij is het van belang dat er een woning is met een tuintje. Mijn vrouw wil ook graag een tuintje", zegt een 65-plusser.

Een andere man wil een woongroep. "Een groep met mensen die hetzelfde willen als ik, waarmee je contact kunt leggen en elkaar kunt helpen als het nodig is. Als je dat voor elkaar hebt, word je vanzelf gezond oud."

Jeu de boules
Sommige belangstellenden kwamen met een concreet plan, bijvoorbeeld voor een jeu-de-boulesbaan. "Ik woon in de Westergo en daar staan een paar mooie grote seniorenflats. Ik ben een tijdje in Spanje geweest en daar was het elke dag jeu de boules. Hartstikke leuk en gezellig. En je krijgt wat meer interactie, meer contacten in de buurt."

Wethouder Sjaak Kruis heeft daar wel oren naar. "Ik vind het geweldig. Laat mensen alsjeblieft met hun ideeën komen." Ook fractievoorzitter Rob Ros van de PvdA, die samen met raadslid Rachel Koorndijk van JongLelystad de avond namens de gemeenteraad organiseerde en presenteerde, is blij met alle voorstellen. "Het thema over gezond en gelukkig ouder worden leeft. We zien dat dit de mensen raakt en dat ze hierover met ons in gesprek willen. In 2030 is één op de vier Nederlanders 65-plus."

Via deze zogeheten Buitenraad, waarbij gemeenteraadsleden de stad in trekken, willen politici de kloof tussen burger en politiek te verkleinen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel