Zaak rond steekpartij woonwagenkamp opnieuw uitgesteld door ziek slachtoffer

LELYSTAD • Wo 22 maart 2023 | 14:42 • Woensdag 22 maart 2023 | 14:42

Een ontstoken hartzakje bij een getuige zorgde woensdag voor vertraging in de Lelystadse rechtbank. Hier zou de zaak rond een steekpartij op het woonwagenkamp aan de Vaartweg worden afgehandeld. Een 32-jarige vrouw uit Lelystad zegt de dader te zijn, maar de officier van justitie denkt dat ze haar broer in bescherming neemt.

De getuige, het slachtoffer in deze zaak en ook de ex-partner van de vrouw, was voor de tweede keer opgeroepen door de rechtbank. Maar ook dit keer verscheen hij niet. Volgens de officier ligt hij in het ziekenhuis met een ontstoken hartzakje. Daarom werd besloten de zaak uit te stellen tot 26 april. "Voor de laatste keer", beloofde de aanklager.

De steekpartij gebeurde op 16 april vorig jaar. De verdachte zegt dat zij degene is geweest die haar ex die nacht een steekwond heeft toegebracht. De twee waren dronken, hadden ruzie en om zichzelf te verdedigen sloeg ze hem met een glas. Daarna pakte ze een mes en liep het slachtoffer 'per ongeluk' in het steekwapen. Hij werd geraakt in de buurt van zijn hart en moest zwaargewond worden afgevoerd.

De officier denkt dat de broer van de vrouw heeft gestoken en heeft meerdere aanwijzingen, die die lezing ondersteunen. Op 26 april moet het slachtoffer zich alsnog ter zitting melden als getuige. Desnoods wordt hij daarvoor opgehaald door de politie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel