Scholen Emelwerda en Berechja willen één bestuur vormen

NOORDOOSTPOLDER • Wo 22 maart 2023 | 17:39 • Woensdag 22 maart 2023 | 17:39

Het Emelwerda College uit Emmeloord en het Berechja College op Urk willen bestuurlijk fuseren. Dat staat in een brief van bestuurder Marga Sijbom van het Emelwerda College aan de leerlingen en hun ouders/verzorgers.

Volgens Sijbom is een bestuurlijke fusie nodig om "een kwalitatief hoogwaardig, breed onderwijsaanbod in de regio in stand te houden". De Medezeggenschapsraden van beide scholen zijn positief. Ook de Raden van Toezicht hebben ingestemd in een vervolgonderzoek naar de instelling van één bestuur. Dit onderzoek zal de komende maanden worden uitgevoerd.

De scholen in Emmeloord en op Urk blijven zelfstandig en houden volgens Sijbom hun eigen identiteit en onderwijs. "De eigenheid en gelijkwaardigheid van de huidige scholen blijft gewaarborgd."

Wat houdt een bestuurlijke fusie in?
Het plan is om de twee schoolstichtingen te laten opgaan in één nieuw bestuur. Dit bestuur heeft dan zowel het Emelwerda College als het Berechja College onder zich. Daardoor ontstaat er ook één Raad van Toezicht en één gezamenlijke Medezeggenschapsraad. Ook zullen de medewerkers staf en ondersteuning onder één stichting vallen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel