OM eist acht jaar cel en tbs voor verkrachting van 12-jarig meisje

LELYSTAD • Vr 24 maart 2023 | 19:31 • Vrijdag 24 maart 2023 | 19:31

Tegen een 42-jarige Lelystedeling is vrijdag acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. Hij zou op 24 november vorig jaar een meisje van 12 hebben verkracht. De man kende haar via haar moeder. Die dag vroeg hij of het meisje op zijn zoontje van 2 kon passen, maar dat was volgens de aanklager een valstrik.

De man pikte het meisje onder valse voorwendselen op en bracht haar naar zijn huis. Toen het meisje naar haar eigen huis wilde, ging het mis. De Lelystedeling pakte haar bij de keel, smeet haar op het matras in de woning en verkrachtte haar bruut. Daarna bracht de verdachte haar midden in de nacht naar huis en beloofde haar een mobiele telefoon cadeau te doen.

'Ze was als familie voor mij'
De verdachte ontkende altijd schuld aan de verkrachting. In de rechtszaal zei hij vrijdag toch "dat er wel wat gebeurd moet zijn". Dat komt doordat zijn DNA is gevonden op het lichaam van het meisje. "Maar ik kan me er niks meer van herinneren. Zij was als familie voor mij, ik heb zelf ook kinderen. Het is verschrikkelijk allemaal."

Regelmatig huilend vertelde hij de rechters tijdens de zitting dat hij die dagen heel veel whisky had gedronken, had geblowd en xtc in poedervorm had gesnoven. "Meer dan anders. Ik was gewoon verslaafd, daardoor heb ik al vaker gaten in mijn geheugen gehad."

Twee keer werd hij naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd om inzicht te geven in zijn persoon en seksleven. Maar volgens de deskundigen gaf hij hier weinig prijs. Zij denken dat de man psychopatische trekken heeft en ook een antisociale persoonlijkheidsstoornis.

Strafblad
De verdachte zegt dat er niks met hem aan de hand is. "Ik moet gewoon nooit meer alcohol drinken of drugs gebruiken, dan is het opgelost. Ik ben geen slecht mens." Maar de officier gelooft daar niks van. Zijn stevige strafblad met veroordelingen voor verkrachtingen en mensenhandel helpen daar niet echt bij.

Veel van zijn ex-vriendinnen zeggen bovendien dat hun relaties werden gekenmerkt door geweld en bedreigingen. "Deze man moet niet onbehandeld de maatschappij meer in. Daarom is tbs met dwangverpleging de enige optie." De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel