Brandweerwedstrijd: wie helpt het beste een man met een ijzeren staaf in zijn schouder?

ENS • Za 25 maart 2023 | 17:36 • Zaterdag 25 maart 2023 | 17:36

Tientallen brandweerlieden waren zaterdag in en rondom Ens in touw vanwege een brandweerwedstrijd. Maar liefst negentien korpsen uit onder andere Creil, Swifterbant, Kesteren, Wezep en Barneveld kwamen naar Ens om verschillende scenario's van ongelukken en branden na te spelen.

Ieder korps werd door waarnemers bekeken die punten uitdeelden voor de uitvoering van de reddings- of bluswerkzaamheden. Het korps met de meeste punten gaat door naar de volgende ronde. Uiteindelijk is er een landelijke finale waar het beste korps zich Nederlands kampioen mag noemen.

"Het gaat vandaag, naast het wedstrijdelement, om groepsbinding. Je gaat een dagje uit met de collega's van de post", vertelt Fokko-Aldert Omta van de brandweer in Ens. "Het is ook om te zien hoe je het doet ten opzichte van je collega's. Het is een dag waarop we de brandweer in het zonnetje zetten en laten zien wat we allemaal kunnen."

De oefeningen trokken veel publiek. Zo kon je onder andere een man zien die uit zijn auto moest worden gehaald terwijl hij een ijzeren staaf in zijn schouder had. De locaties waren voor de brandweerlieden geheim om de melding zo echt mogelijk te maken. "Op het moment dat ze zover zijn om aan de wedstrijd deel te nemen krijgen ze een melding en dan komen ze voor iets te staan wat ze niet hadden gedacht."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel