Dieven gaan ervandoor met 210 kledingstukken uit Bataviastad

LELYSTAD • Zo 26 maart 2023 | 16:02 • Zondag 26 maart 2023 | 16:02

In Batavia Stad zijn door dieven ruim 210 kledingstukken weggenomen met een waarde van zo'n 4000 euro. Het was geen succesvolle diefstal, want verderop de Oostranddreef werden twee verdachten alsnog opgepakt door tips van een buurtbewoner.

De dieven werden betrapt door de beveiliging van Batavia Stad. Vervolgens namen ze de benen en vluchtten een woonwijk in. In de woonwijk was er een buurtbewoner die hun gedrag 'opvallend' vond. Deze persoon zag dat mensen zich schichtig gedroegen en de bosjes in vluchtten. Even later stapten ze vanuit de bosjes zo een taxi in. De getuige belde toen de politie.

Uiteindelijk werden de verdachten op de Oostranddreef aangehouden. In de kofferbak van de taxi lag wel een deel van de gestolen kledingitems, maar de rest was nog zoek. Uiteindelijk bleek uit onderzoek dat de rest van de gestolen kleding in een geparkeerde auto bij Batavia Stad lag.

De verdachten zitten nog vast en de recherche doet nu onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel