Lelystedeling Melissa loopt Lenteloop als opmaat naar marathon Rotterdam

ALMERE • Zo 26 maart 2023 | 17:37 • Zondag 26 maart 2023 | 17:37

Een kleine 600 sporters liepen vandaag in Almere de Lenteloop. Dat is de duurloop rondom de atletiekbaan op het Fanny Blankers Koen Sportpark. Eén van de atleten was de 33 jarige Melissa Kops uit Lelystad. De deelnemers konden kiezen uit 10, 20 of 30 kilometer. Melissa Kops koos voor de afstand 30 kilometer. Ze wilde de Lenteloop doen om zo haar training voor de marathon van Rotterdam te voltooien. "Die marathon is over drie weken. Dit is de laatste loop die ik doe voordat ik naar Rotterdam ga", zegt Kops.

De Lenteloop is een duurloop voor de liefhebber. Bij de finish wacht enkel de eeuwige roem, zegt Aart van den Brink van de organisatie. "Het is een recreatieve loop, vooral voor mensen uit Almere. Maar juist op de lange afstand zien we heel veel deelnemers van buiten Almere. En die trainen allemaal voor de marathon van Rotterdam. We zijn de enige 30 kilometer in Nederland die net drie weken voor de marathon zit", zegt Van den Brink

Melissa Kops is er van overtuigd dat ze die marathon uit kan lopen. Ze heeft 6 jaar geleden al de marathon van New York gelopen dus ze weet hoe het is om 42 kilometer te moeten volhouden. Enkel lange afstanden lopen is niet voldoende, weet ze. Ook krachttraining is nodig. "Anders wordt het zwaar", lacht Kops.

Deze Lenteloop is de 37-ste editie. En daarmee is het evenement een Almeerse klassieker te noemen. "We zijn de oudste en de gezelligste loop van Almere", zegt Aart van den Brink

Dat Melissa Kops voldoende heeft getraind blijkt na 3 uur en 7 minuten. Eenmaal over de finish krijgt ze een glimmende medaille omgehangen. "Het ging goed", zegt ze. "Ik heb iets harder gelopen dat ik van tevoren had ingeschat." Kops is er van overtuigd dat ze Rotterdam kan halen. "Dat is wel nog 12 kilometer er bij. Maar dat kunnen we dan ook met al die aanmoediging."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel