Rotonde bij Palazzo Lelystad blijft nog even probleemrotonde

LELYSTAD • Wo 29 maart 2023 | 6:43 • Woensdag 29 maart 2023 | 6:43

De probleemrotonde in de Larserdreef en de Zuigerplasdreef bij woonboulevard Palazzo in Lelystad blijft voorlopig zoals die is. Een motie van Leefbaar Lelystad om van de rotonde een superrotonde te maken haalde het net niet in de gemeenteraad dinsdagavond. 17 raadsleden stemden voor, 19 stemden tegen.

Dagelijks staat het verkeer tijdens de spits voor het drukste knooppunt van de stad langdurig vast. Leefbaar stelde voor om onderzoek te doen naar aparte vrije stroken voor rechts afslaan, zodat het verkeer beter kan doorstromen. Dit onderzoek zou voor de zomer klaar moeten zijn.

Net iets te vroeg
De tegenstemmers vinden dat Leefbaar Lelystad iets te vroeg kwam met de motie, omdat er op dit moment een onderzoek wordt gedaan naar het functioneren van de hoofdwegen in Lelystad. Ook wordt gekeken naar mogelijke verbeteringen. Het onderzoek is in het vierde kwartaal van dit jaar klaar en komt dan naar de gemeenteraad.

Volgens wethouder Piet van Dijk kan het voorstel van Leefbaar Lelystad daarin worden meegenomen, maar kan het ook zijn dat andere maatregelen op die plek doeltreffender zijn, zoals bijvoorbeeld het plaatsen van verkeerslichten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met verslaggever Kees Bakker van Radio Lelystad. Hij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en Radio Lelystad op Lelystad. Voor tips: kees.bakker@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel