Urker (18) vlucht weg op waterscooter, maar krijgt politiehelikopter achter zich aan

NOORDOOSTPOLDER • Wo 29 maart 2023 | 22:03 • Woensdag 29 maart 2023 | 22:03

Een 18-jarige jongeman uit Urk heeft het woensdagavond behoorlijk bont gemaakt op de Urkervaart in de Noordoostpolder. Hij voer met een waterscooter op te hoge snelheid vanuit Emmeloord in de richting van Urk. Surveillerende politieagenten die op de Urkerweg reden, wilden hem daarom laten stoppen.

De Urker ging ervandoor en sloeg tussen Tollebeek en Urk linksaf de Nagelervaart op in de richting van Nagele. Dat leek een slimme zet, want de politie op de weg kon hem niet meteen volgen in die richting. Er is daar namelijk geen brug in de buurt. De jongeman verstopte zich ergens langs de vaart in het riet en dacht daardoor de politie van zich af te kunnen schudden.

Politieheli in de buurt
Hij hield alleen geen rekening met een politiehelikopter die op dat moment vlakbij Flevoland vloog. De helikopter zette meteen koers naar Noordoostpolder en begon vanuit de lucht naar de Urker te zoeken. Binnen een minuut had de spotter in de heli de bestuurder van de waterscooter in de smiezen. Daarop gaf de Urker opnieuw gas en stoof hij verder in de richting van Nagele.

De route van de politieheli

ADS-B Exchange Radar
Maar nog ver voor Nagele eindigde de vlucht van de waterscooterbestuurder. De politieagenten op de grond waren inmiddels omgereden en stonden hem ter hoogte van de Karel Doornmanweg op te wachten. "Met twee handen in de lucht gaf hij zich over", schrijft de politie op Instagram. Op Dumpert is het einde van de achtervolging te zien.

De Urker schipper kon met drie boetes op zak naar huis. Hij kreeg er één voor het varen zonder vaarbewijs, één voor de snelheid en ook droeg hij niet het verplichte dodemanskoord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel