Jongeren Biddinghuizen komen op ludieke wijze met noodkreet voor nieuwe huisvesting

BIDDINGHUIZEN • Do 30 maart 2023 | 6:45 • Donderdag 30 maart 2023 | 6:45

"Wij zoeken contact", zong de jeugd van jongerencentrum Chillpoint woensdagavond voor het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het Biddinghuizen. Een ludieke noodkreet waarmee zij de aandacht willen vragen van enkele raadsleden.

In het MFC zou een afvaardiging van het jeugdcentrum die avond met raadsleden praten. Een delegatie van de gemeenteraad sprak in drie kernen tegelijkertijd met jongeren om erachter te komen wat hen bezig houdt. De jongeren in Biddinghuizen riepen op hun beurt dat zij contact zochten en gehoord willen worden.

Tijdelijke locatie
Momenteel maakt Chillpoint tijdelijk gebruik van een pand aan de Dreef, maar komende maand moeten zij die locatie verlaten en er is nog geen uitzicht op een nieuw jeugdhonk. “Wij willen eigenlijk gewoon een beetje dat we zelf kunnen maken”, zegt Bas. Jill vult aan dat zij zelf de muren willen verven. Dat mochten zij niet doen in hun tijdelijke jongerencentrum.

Floor benadrukt dat een jongerencentrum belangrijk is voor Biddinghuizen. "Als er geen plek is, dan gaan mensen op straat hangen. Of hier in het centrum. En dan hebben mensen wel last van ons." Om de aandacht te vragen van raadsleden trekken zo’n tien jongeren al zingend met spandoeken van Chillpoint naar het MFC.

'Heel leuk gesprek'
De raadsleden nemen ruim de tijd voor de jongeren en na ruim een uur stappen de jongeren weer tevreden naar buiten. CDA-raadslid Coletta Dorenbos zegt dat zij ook tevreden zijn met het gesprek met de jeugd. "We hebben echt een heel leuk gesprek gehad met elkaar."

De roep voor een nieuw pand voor het jongerencentrum is overgebracht. "Daar gaan we zeker aan werken", zegt Dorenbos die ook aangeeft dat ze de manier waarop de jongeren zich woensdagavond presenteren als ‘zeer positief’ ervaart. In mei gaan de jongeren van Chillpoint opnieuw met Dronter raadsleden in gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel