Sunsation komende drie jaar weer in Observatorium Robert Morris

SCHOKLAND • Zo 2 april 2023 | 17:40 • Zondag 2 april 2023 | 17:40

Festival Sunsation gaat nog zeker drie jaar door in Observatorium Robert Morris in Lelystad. Tijdens de voorjaarseditie van Sunsation, in het kerkje van Schokland, tekenden de festivalorganisatie en Het Flevo-landschap gezamenlijk een overeenkomst. Het Flevo-landschap is de beheerder van het landart-object, waar al veertig eerdere edities plaatsvonden van het oudste culturele festival van Flevoland.

"Wij zijn heel blij met deze nieuwe overeenkomst", aldus Thom Ummels, voorzitter van Festival Sunsation. "We werken al heel lang op een hechte manier samen met Het Flevo-landschap en dat gaat voorlopig gewoon door. Op naar de vijftig jaar." Dat vond ook Jan Leentvaar, interim-directeur van Het Flevo-landschap: "Sunsation is de perfecte combinatie tussen natuur- en cultuurbeleving. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij."

Voorjaarseditie
De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens de voorjaarseditie van Sunsation, een soort opmaat naar het grote festival in juni. "Vorig jaar zijn we met deze nieuwe traditie voorzichtig begonnen in de Flevomeerbibliotheek in Lelystad", legt Ummels uit. "Nu op deze magische plek op Schokland. Volgend jaar denk ik aan een mooie plek bij Almere."

Korte optredens van singer-songwriter Gijs Murrau werden tijdens de voorjaarseditie afgewisseld met voordrachten van de jonge Flevolandse dichters Bas Visscher, Malou Kamstra en Mart Schalken. De laatste twee treden op 23 en 24 juni ook op tijdens Festival Sunsation, Kamstra met schrijversgroep Sribouillard uit Lelystad en Schalken met zijn 'spoken word'-beweging Spraakwaterval uit Almere.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel