Definitief woningen op de plek van het Dokter Jansencentrum

EMMELOORD • Ma 3 april 2023 | 22:31 • Maandag 3 april 2023 | 22:31

Op de plek van het Dokter Jansencentrum in Emmeloord kunnen 293 woningen en een buurthuis komen. De gemeenteraad van Noordoostpolder heeft maandagavond het bestemmingsplan voor de toekomstige woonwijk goedgekeurd. Op het terrein van het voormalige ziekenhuis komen huizen en appartementen voor meerdere doelgroepen.

Het Dokter Jansencentrum gaat plaatsmaken voor de woonwijk 'Dokter Jansenpark', een wijk met een parkachtig landschap. De grond voor de eerste 226 woningen wordt uitgegeven door de gemeente, de rest van de grond is nu nog eigendom van Zorggroep Oude en Nieuwe Land. Zodra de zorggroep naar een andere plek in Emmeloord is verhuisd, kunnen op de plek van de bestaande gebouwen nog 67 woningen worden gebouwd.

De gemeente Noordoostpolder kocht het Dokter Jansencentrum in 2019. Meerdere huurders moeten verhuizen naar het nieuwe gezondheidscentrum van Emmeloord, 'Het Vlie'. Dat gebouw moet in de herfst van volgend jaar klaar zijn. Het voormalige ziekenhuis wordt dan het jaar daarop gesloopt.

Als de bouw van 'Het Vlie' vertraging oploopt, dan gaat de komst van de nieuwe woonwijk ook langer duren, zegt de gemeente. Die kans is aanwezig omdat één van de toekomstige huurders zich in maart terugtrok. Ook houdt de gemeente rekening met vertraging omdat de kans bestaat dat de vraag naar nieuwbouw afneemt.

Dit jaar loopt de rekening voor het Dokter Jansencentrum nog op. Zo moet vijf ton meer worden betaald dan vorig jaar, vooral vanwege de energiekosten. Dat geld wordt terugverdiend door de huurinkomsten die ook zijn gestegen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel