Airsoftwapens getrokken tijdens een ruzie in het centrum

LELYSTAD • Za 8 april 2023 | 10:47 • Zaterdag 8 april 2023 | 10:47

De politie in Lelystad rukte vrijdag uitgerust met beschermende vesten uit na een melding over vuurwapens. Twee personen zouden een wapen hebben getrokken tijdens een ruzie in het centrum. De verdachten zijn opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Het bleek daar te gaan om zogenoemde airsoftwapens.

Wijkagent Steven van Dooren schrijft over het incident op sociale media. ''Eenmaal ter plaatse gekomen troffen wij een grote groep aan en was er nog veel onduidelijk. Na goed uitvragen van de melder was het voor ons duidelijk welke personen het vuurwapen zouden hebben'', schrijft de wijkagent.

Volgens de politie zijn de airsoftwapens zeer gevaarlijk en niet te onderscheiden van de echte. Het in bezit hebben van dit soort wapens is onder voorwaarden toegestaan, maar gebruik in de openbare ruimte is strafbaar en daarom zijn ze in beslag genomen. Tijdens het incident is niemand gewond geraakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel