Dertig huishoudens uren zonder stroom na blikseminslag

EMMELOORD • Di 11 april 2023 | 11:36 • Dinsdag 11 april 2023 | 11:36

Zo'n 30 huishoudens in de wijk De Zuidert in Emmeloord hebben dinsdagochtend urenlang zonder stroom gezeten vanwege een blikseminslag. De bliksem sloeg kort na middernacht in in een lantaarnpaal bij de Spakenburgstraat. Daardoor sprongen hoofdzekeringen eruit aan de Diemenlaan en IJsselmeerlaan. Mogelijk zijn er ook kabels in de grond beschadigd geraakt.

Volgens Liander was het 'een behoorlijke klapper'. Daarna ontstond een storing in het stroomnet en werden de Diemenlaan en de IJsselmeerlaan getroffen door een stroompiek. Zo'n storing door een blikseminslag komt zelden voor, zegt woordvoerder Ceriel Thissen.

Compensatie voor getroffen huishoudens
Monteurs van Liander hebben de hoofdzekeringen vervangen. Het probleem was voor de meeste huishoudens rond 10.15 uur opgelost. De laatste twee woningen moeten aan het einde van de dag weer zijn aangesloten op het stroomnet. Getroffen huishoudens kunnen een vergoeding krijgen voor het aantal uur waarin ze zonder stroom zaten. Liander trekt de portemonnee als het stroomnet door de blikseminslag beschadigd blijkt te zijn geraakt.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel