Man ontkent schot op woning van zijn ex

LELYSTAD • Di 11 april 2023 | 13:52 • Dinsdag 11 april 2023 | 13:52

Een 34-jarige man uit Den Bosch ontkent dat hij begin dit jaar heeft geschoten op de woning van zijn ex en haar ouders in Lelystad. Volgens de officier van justitie heeft hij daarvoor in het holst van de nacht eerst zijn zoontje naar de deur gestuurd. Die moest vragen of zijn moeder thuis was.

Dinsdag was er een pro forma-zitting rond de zaak, die zich op 3 januari zou hebben afgespeeld. Op camerabeelden is te zien dat er een auto voor het huis aan de Amstenrade verscheen. Later werd een kogelhuls bij de woning gevonden, legde de officier in de rechtszaal uit.

De verdachte zegt dat hij niet degene is geweest die heeft geschoten. Hij was op dat moment helemaal niet in Lelystad, houdt hij vol. "Wij zijn al tien jaar uit elkaar, waarom zou ik haar nu dan iets willen aandoen met mijn zoontje erbij", zei hij tegen de rechters. Zijn advocaat vermoedt dat zijn voormalige schoonouders het verhaal hebben verzonnen, omdat ze het niet kunnen verkroppen dat de man een nieuwe relatie heeft. Ze willen hem in een kwaad daglicht stellen, opperde hij.

'Gevaar nog niet geweken'
Daar denkt de officier anders over. Die vond het dan ook geen goed idee om de man nu voorlopig uit zijn cel te laten. "Ik denk dat het gevaar voor de ex-schoonouders nog niet geweken is. Zeker omdat het vuurwapen dat is gebruikt nog niet gevonden is", zei zij. Elektronisch toezicht is volgens haar ook geen optie, omdat de verdenking daarvoor veel te ernstig is. Dat de ex van de man al een paar keer heeft geprobeerd de aangifte tegen hem in te trekken, doet daar wat haar betreft niets aan af.

De advocaat van de man vroeg toch om vrijlating, omdat zijn cliënt nierpatiënt is en zijn nierfunctie in de gevangenis van 40 naar onder de 20 is gedaald. De rechtbank besloot toch dat de man in zijn cel blijft. Volgens de rechters is er goede zorg voor hem beschikbaar binnen het gevangenisregime.
Er wordt nog wat extra onderzoek gedaan in de zaak, daarna volgt de inhoudelijke behandeling op 15 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel