PVV wil welkomstpakket voor Urker baby's

URK • Do 13 april 2023 | 7:04 • Donderdag 13 april 2023 | 7:04

De PVV op Urk wil dat er een welkomstpakket voor Urker baby's komt. Volgens de partij worden de baby's vaak in het ziekenhuis in Sneek geboren. En de gemeente Súdwest-Fryslân, waar Sneek toe behoort, geeft alle baby's die in het Antonius Ziekenhuis worden geboren een 'Fries' welkomstpakket.

In dat pakket zitten bijvoorbeeld een boekje in de Friese taal en artikelen met daarop een Friese vlag. De PVV vindt dit gek, omdat Urker baby's die in Sneek worden geboren weliswaar in het geboorteregister van die gemeente worden ingeschreven, maar in de toekomst waarschijnlijk geen band met Friesland zullen hebben.

De partij wil daarom dat de gemeente bekijkt of er wat geld vrijgemaakt kan worden voor een typisch Urker welkomstpakket. Zo'n pakket zou dan aan de ouders van alle nieuwe Urker zuigelingen gegeven moeten worden, ongeacht in welke gemeente het kind geboren is. Het liefst zou de PVV een persoonlijk pakket willen. Daarin zou ook kunnen staan de hoeveelste inwoner van Urk het kind is geworden.

De gemeenteraad van Urk spreekt donderdagavond over het idee. Het idee voor het welkomstpakket wordt mede ingediend door de ChristenUnie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel