Oplossing voor gladde fietspad langs Larserweg

LELYSTAD • Do 13 april 2023 | 15:45 • Donderdag 13 april 2023 | 15:45

De gemeente Lelystad neemt het beheer van het fietspad langs de Larserweg over van Flevo-landschap. Het pad wordt jaarlijks voor lange tijd afgesloten vanwege gladheid door algengroei. Flevo-landschap zegt zelf niet de middelen te hebben om het fietspad te onderhouden.

“Wij hebben een afspraak dat de gemeente het overneemt”, zegt Rolf Hendriks van de natuurbeheerder. Onlangs zijn er opnieuw ongelukken gebeurd, waardoor het 10 kilometer lange fietspad nu met gele blokken is afgezet. “Wij hebben gemeend voor veiligheid te kiezen.” Wanneer de gemeente Lelystad het beheer overneemt is nog niet bekend.

'Geen geld voor structurele aanpak'
Hendriks zegt dat het Flevo-landschap een natuurorganisatie is die het geld liever in natuurbeheer steekt. Ook geeft hij aan dat er geen middelen zijn om het fietspad te onderhouden. Om de algengroei structureel tegen te gaan, moet het hele fietspad van een nieuwe laag worden voorzien. Vorig jaar zei Hendriks dat de aanpak zo'n 400-duizend euro kost.

Veel fietsers maken zich boos over de jaarlijkse afzetting en vinden het overdreven. Vorig jaar was de weg een half jaar lang afgesloten. Hendriks zegt dat het fietspad voorheen op twaalf plekken werd afgezet met hekken, maar dat fietsers de afzetting opzij trekken. “Wij hebben het zelfs een keer uit Larservaart moeten vissen.” Daarom zijn er nu zware betonblokken geplaatst.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel