Blije gezichten en ronkende motoren bij de Polderrally

ZEEWOLDE • Zo 16 april 2023 | 16:38 • Zondag 16 april 2023 | 16:38

Een stoet opvallende auto's reed zaterdag door Flevoland. De zesde editie van de Lions Zeewolde Polderrally trok ruim dertig deelnemende oldtimers, sportwagens en andere bijzondere automobielen. Op de bijrijdersstoel zaten mensen van zorginstellingen die een leuk dagje uit kregen aangeboden.

"We doen dit nu voor de zesde keer", zegt Jeroen Brakke, de voorzitter van de Lions Club Zeewolde. "De oudste auto die dit jaar meereed, is van 1942, maar we hadden ook een paar ultramoderne elektrische auto's aan de start." De tocht begon 's ochtends onder grote belangstelling op het Raadhuisplein in Zeewolde en voerde door een groot deel van Flevoland. Na een lunch bij Fruithal Smits en een ijsje onderweg was de finish bij dagbesteding Nu Jij Werkt in Zeewolde, waar de hongerige rijders en passagiers met een broodje hamburger weer op krachten kwamen.

"Veel gezien onderweg"
De meeste passagiers hadden geen voorkeur voor de bolide waarin ze mochten meerijden. "Wat de bijrijders mooi vinden is natuurlijk een snelle auto die brult of een die heel mooi en heel oud is", aldus Brakke. "Maar ze vinden het ook gewoon leuk om er met z’n allen bij te zijn, een dagje uit waarbij ze hier gewoon kunnen zijn wie ze zijn." De bijrijders beaamden dat aan de finish. "Ik heb genoten. Het is lang geleden dat ik zo ver weg ben geweest en zo veel heb gezien", vond een mevrouw die meereed in een Burton.

Waar de eerste edities van de Polderrally nog geld kostten, heeft de organisatie inmiddels zoveel sponsoren aan zich weten te binden dat het evenement nu geld oplevert. Aan het eind van de dag kon Brakke dan ook twee mooie cheques van 2.500 euro uitreiken. "De ene is voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur, een fonds dat er voor zorgt dat kinderen uit gezinnen met weinig geld toch kunnen sporten of naar muziekles. De andere is voor Nu Jij Werkt uit Zeewolde, waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel