CDA Almere: Maak de stad aantrekkelijk voor huisartsen

ALMERE • Ma 17 april 2023 | 14:12 • Maandag 17 april 2023 | 14:12

De gemeente Almere zou alles in het werk moeten stellen om meer huisartsen naar de stad te trekken. Dat zegt fractievoorzitter Nienke Nieuwenhuizen van het CDA. Volgens haar kampt Almere met een groot tekort aan huisartsen. Tussen de 20.000 en 60.000 Almeerders zouden geen eigen vaste huisarts hebben.

Die Almeerders zijn afhankelijk van waarnemers en spoedzorg. Vooral in stadsdelen Almere Haven en Almere Buiten is het tekort het grootst. Hoe dat is ontstaan, kan Nieuwenhuizen niet verklaren. Ook is het volgens haar lastig voor nieuwe inwoners om een praktijk te vinden waar ze zich kunnen inschrijven.

Het CDA praat aanstaande donderdag met andere fracties in de gemeenteraad over de problematiek. Doel is om te kijken wat de gemeente kan doen om de stad aantrekkelijk te maken voor huisartsen. Zo zou het bijvoorbeeld makkelijker moeten worden om een bedrijfsruimte te vinden.

Verder is het volgens de partij belangrijk dat er één aanspreekpunt binnen het stadhuis komt waar de artsen met al hun vragen terechtkunnen. Nieuwenhuizen: "Wat we horen, is dat eigenlijk heel veel onduidelijkheid is voor huisartsen waar ze zich kunnen melden, dat er niet één loket is waar ze zich kunnen melden. Het wordt gewoon niet echt omarmd als een probleem van de gemeente. Ze hebben niet een aparte status wat ze volgens ons wel zouden moeten hebben. Een huisarts is iets anders dan een fietsenwinkel bijvoorbeeld."

Nieuwenhuizen denkt ook aan het beschikbaar stellen van woningen aan huisartsen die zich in Almere willen vestigen.. "Ik wil dat de gemeente zich gaat inzetten om die huisartsen hier met een rode loper te ontvangen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel