Gemeente introduceert app om vluchtelingen te verwelkomen

ALMERE • Ma 17 april 2023 | 19:21 • Maandag 17 april 2023 | 19:21

De gemeente Almere heeft een app geïntroduceerd waarmee vluchtelingen op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de stad. De app heet Welcome en wordt op 28 april officieel gelanceerd. Almere is de vijfde gemeente in Nederland die gebruik maakt van de app.

Volgens de gemeente kunnen vluchtelingen via de app gemakkelijk in contact komen met andere Almeerders. Het is aan lokale organisaties en inwoners om activiteiten als taallessen, workshops en sport te organiseren. Deze activiteiten worden toegevoegd aan de app zodat vluchtelingen zich kunnen aanmelden.

Daarnaast is het via de Welcome app ook mogelijk voor vluchtelingen om zelf iets af te spreken met lotgenoten of inwoners uit Almere. Zo kunnen ze bijvoorbeeld een lunchafspraak maken of vragen stellen. Gebruikers van de app kunnen kiezen uit negen verschillende talen.

Avanti
Avanti, een organisatie die streeft naar inclusiviteit in Almere, zorgt ervoor dat er de komende tien maanden geregeld evenementen in Welcome te vinden zijn. De eerste activiteit staat er al in. In de kunstlinie wordt op 28 april een feest gehouden om de lancering van de app in Almere te vieren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel