Gedetineerde jeugdgevangenis ontsnapt na mishandelen van begeleider

LELYSTAD • Di 18 april 2023 | 21:06 • Dinsdag 18 april 2023 | 21:06

Een 24-jarige gevangene van de Justitiële Jeugdinrichting (JJI) in Lelystad is tijdens een verlof ontsnapt door zijn begeleider te mishandelen en te bedreigen. De man is nog voortvluchtig. Dat meldt dagblad De Telegraaf.

Het voorval vond plaats op 23 maart, maar omdat de inrichting de ontsnapping niet zelf bekend maakte besloot een personeelslid naar de krant te stappen. Het zou gaan om een 24-jarige man die veroordeeld is voor meerdere geweldsincidenten. De Dienst Justitiële Inrichtingen en de politie willen niets over de achtergrond van de man kwijt. Ook de jeugdinrichting wil op dit moment niks vertellen over het incident.

Inmiddels heeft de DJI het voorval gepubliceerd. De gevangene was op verlof geweest en zou met zijn begeleider in de auto weer teruggaan naar de inrichting in Lelystad. Nadat het duo was ingestapt, begon de man op zijn begeleider in te slaan. Om de auto verschenen vervolgens vier andere mannen die wisten te voorkomen dat de begeleider kon uitstappen. Uiteindelijk lukte dat wel, maar hij werd geschopt, geslagen en bedreigd. De man raakte daarbij lichtgewond. Hoewel de politie snel ter plaatse was, wist de gevangene te ontkomen.

Het team Politie FastNL, dat voortvluchtige criminelen en ontsnapte gedetineerden opspoort, is ingeschakeld om de man terug te vinden. In de jeugdinrichting aan de Bosvalkweg in Lelystad zitten jongeren tussen de 12 en 27 jaar. De meesten van hen zijn tussen de 14 en 21 jaar oud.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel