Ruim 230 boetes bij grote verkeerscontrole

LELYSTAD • Wo 19 april 2023 | 7:17 • Woensdag 19 april 2023 | 7:17

Bij een verkeerscontrole in Lelystad zijn dinsdag ruim 230 bekeuringen uitgedeeld. De bestuurders werden van de A6 gehaald en onder begeleiding van motoragenten naar het terrein van Rijkswaterstaat op bedrijventerrein Larserpoort gebracht.

De meeste boetes waren voor rijden met een te hoge snelheid (71). Iets minder bekeuringen (60) gingen volgens de politie naar 'verkeersgerelateerde' zaken. In totaal zijn meer dan 150 voertuigen gecontroleerd.

Bij de actie werkte de politie samen met tal van andere organisaties, zoals de Koninklijke Marechaussee, Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), Rijkswaterstaat en de Belastingdienst. Die laatste partij inde 80.000 euro bij een onbekend aantal automobilisten. Acht auto's werden in beslag genomen.

Rijden onder invloed
De politie meldt verder dat twee bestuurders zijn betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Vier anderen kregen een zogenoemde 'WOK-melding'. Dat betekent dat hun voertuig moet worden gekeurd voor ze de weg weer op mogen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel