Weinig interesse voor Tiny Houses van Floriade

ALMERE • Wo 19 april 2023 | 14:54 • Woensdag 19 april 2023 | 14:54

Voor de twee Tiny Houses die op de Floriade in Almere stonden is nog weinig interesse. De Tiny Church en het EcoDemoHuis staan al meer dan een half jaar in de verkoop.

De kleine gebouwtjes werden tijdens de tuinbouwtentoonstelling gebruikt, met als insteek om ze na het evenement te verkopen als woonhuis. Voor het kerkje was een geïnteresseerde, maar de koper kreeg de financiering niet rond. De Tiny Church staat daarom nog steeds opgeslagen in een lege stal totdat iemand het voor 160.000 euro wil kopen.

Ruim een half jaar zijn tien vrijwilligers bezig geweest om het duurzame mini-kerkje te bouwen. De kerk van 50 vierkante meter is volledig circulair en draait met de zon mee. Tijdens de Floriade konden mensen via de kavel van de kerk kennis maken met het Christendom en hoe christenen kijken naar een duurzame wereld. Het gebouwtje kon daar niet blijven staan, het moest plaatsmaken voor de nieuwe woonwijk Hortus.

Ook het EcoDemoHuis staat nog te koop. Het huisje van 70 vierkante meter staat te koop voor 225.000 euro. Het EcoDemoHuis werd tijdens de Floriade gebruikt om bezoekers kennis te laten maken met duurzaam en ecologisch wonen.

Dit verhaal is gemaakt door verslaggever Roosanne Middelhuis. Zij focust zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen over Almere. Voor tips: roosanne.middelhuis@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel