Havenaren bezorgd over reeën langs A6, gemeente onderneemt actie

ALMERE • Do 20 april 2023 | 16:14 • Donderdag 20 april 2023 | 16:14

Inwoners van Almere Haven maken zich zorgen over een groep jonge reeën langs de A6. De dieren liggen vaak vlak in de buurt van de snelweg ter hoogte van het Vroege Vogelbos. Diverse Havenaren hebben dat gemeld bij de gemeente en Staatsbosbeheer.

Een van de bezorgde bewoners is Myrella Holierok. Zij ziet de reeën al maanden langs de snelweg. "Voorheen lagen ze onder de bomen om beschutting te zoeken, maar daar staat opeens een groot hek omheen dus nu liggen ze heel dichtbij de snelweg. En dat is niet alleen gevaarlijk voor de automobilist, maar ook voor de dieren zelf." Holierok heeft, samen met andere bewoners van Haven, meldingen gemaakt om de leefplek voor de reeën te behouden.

'Verderop genoeg bos'
De gemeente bevestigt in elk geval één melding te hebben ontvangen en houdt de situatie in de gaten. "Er is inderdaad een nieuw stuk bos aangeplant, daar staat een hek omheen, anders wordt er te veel van de bomen opgegeten door de reeën. Die moeten eerst de kans krijgen om even te groeien, daarna kan het hek worden verwijderd. Omdat het om jonge aanplant gaat kunnen de reeën hier nog geen beschutting vinden, maar verderop is bos genoeg”, meldt een woordvoerder van de gemeente.

De reeën lopen langs de afrit Almere Haven richting de snelweg. Zo lopen ze ook weer terug. Langs de afrit staat geen hek en dat is levensgevaarlijk, zegt Holierok. Volgens haar deelt Staatsbosbeheer deze zorgen. Om de veiligheid te verbeteren wil de gemeente een verbinding maken tussen het Beginbos en Vroege Vogelbos en het Almeerderhout, achter bedrijventerrein De Steiger. Het is nog niet duidelijk wanneer de hekken om het nieuwe stuk bos worden weggehaald.

Dit verhaal is gemaakt door Yannick van de Wouw. Hij richt zich dit jaar voor Omroep Flevoland en 1Almere op verhalen uit Almere. Voor tips: yannick.van.de.wouw@omroepflevoland.nl

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel