School verbiedt mobiele telefoon volledig voor drie weken

ALMERE • Vr 21 april 2023 | 13:12 • Vrijdag 21 april 2023 | 13:12

Op het Park Lyceum in Almere wordt in mei een proef gedaan waarbij leerlingen drie weken geen telefoon mee mogen nemen naar school. De telefoons zijn dan niet alleen verboden in de klas, maar ook in de pauzes. De middelbare school wil onderzoeken wat er gebeurt als leerlingen tijdens de lesdag niet bezig zijn met sociale media, games en andere zaken op de mobiele telefoon.

De pilot loopt van 8 tot en met 31 mei, de proef begint dus gelijk na de meivakantie. De leerlingen hebben twee mogelijkheden om mobielloos te zijn; ze laten de telefoon thuis of ze moeten hem bij binnenkomst in hun kluis leggen. Begin juni wordt door docenten, de leerlingenraad en de ouderklankbord besproken hoe de proef bevallen is.

Bereikbaarheid leerlingen
De school zegt dat de meeste ouders positief hebben gereageerd op het voornemen de mobieltjes tijdelijk te bannen van de school. Een paar ouders vinden het geen goed plan, zij hebben aangegeven dat hun kinderen bereikbaar moeten zijn gedurende de dag. Het Park Lyceum heeft deze ouders laten weten dat de leerlingen altijd bereikbaar zijn via de telefoon van de school. Bij dringende zaken kan er dan binnen enkele minuten contact gelegd worden met de leerlingen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel